keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Nam Nam

Hyvää ruokaa, kukapa ei hyvästä ruuasta tykkää? 

Meidän muksut on syöny aina tosi hyvin, jopa niin hyvin, että jopa iltapalaksi he pyytävät usein muikkuja. Paljon mieluummin toki muikkuja heille ostan tai paistan itse, kuin että söisivät aina sokeri muroja tai jogurttia. Muistan kun vaarini näitä nuotiolla paistoi ja ne kokonaisena syötiin, pyrstö taisi olla rapeutensa vuoksi herkkuani. 


Kanasalaatti

 

 Laitoin tähän salaattiin: 

-Jääsalaattia
-Tomaattia
-Kurkkua
-Keitettyä kananmunaa
-Paprikaa
-Punasipulia
-Fetajuustoa ja aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
- Kanaa jonka maustoin mustapippurilla ja suolalla

Kulho jossa salaatti on, on saatu mieheni mummolta. Kulho on Kaj Frankin suunnittelema Arabian Kilta.  Tämä on kyllä niin aarre, kaunis kun mikä.



Yksi meidän (mun ja muksujen) lemppari on kotitekoinen hernekeitto!  Mies on niin ranttu ruokainen, että sitä ei moni uskois.

Henekeitto on niin helppo tehdä ite.


Hernekeittoon tarvitset:

500g herneitä
Sipulin
Pari porkkanaa
3l vettä
Kokonaisia pippureita
n. 400g kinkkua, mielellään semmonen palvikinkun palanen jonka itse pienii, niillä valmiilla "kinkku kuutioilla" yms.. ei tee sitten yhtään mitään.. yäk.

Huuhtele herneet ja laita likoamaan edellisenä iltana (n.8-10h)
Laita herneet kiehumaan liotusvedessä, lisää mausteet.

Pieni sipuli ja porkkanat (itse raastan porkkanat) ja lisää ne soppaan. 
Pieni liha ja lisää soppaan. 
Lisää keittoon vettä, ja keittele pienellä lämmöllä. Kiettämiseen olen käyttänyt vähintään 5h joskus olen keittänyt jopa 8-10h hellan ykkösellä.

Keitto on parhaimmillaan seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä, paksua ja niiiiin hyvää!

~ S ~

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti